In vogelvlucht…

NGK De Ontmoeting Voorthuizen-Barneveld

Wie zijn wij? Logische vraag als u overweegt zondag aan te schuiven, maar ons niet kent. Ga mee op een korte vogelvlucht.

 

Wat ons als leden van Nederlands Gereformeerde Kerk De Ontmoeting Voorthuizen-Barneveld onmiskenbaar bindt, is dat we Jezus Christus erkennen als onze Verlosser, de Redder die wij mensen nodig hebben. Jezus werd gekruisigd voor onze fouten. Zijn opstanding uit de dood betekent een deur naar een eeuwig leven bij Hem die met ons een relatie wil! Lees hier alles over onze missie en visie.

Het Woord van God staat in onze diensten centraal en daar doen wij niets bij, maar ook niets van af. Geloven doen we niet alleen op zondag, maar elke dag! Als gemeente willen we gastvrij te zijn en elkaar opbouwen in het geloof in onze God. Dit gebeurt via de zondagse erediensten, maar ook doordeweeks in kringbijeenkomsten, jeugdclubs, bijbelkringen en (Youth)Alpha-cursussen. In de laatstgenoemde bijeenkomsten wordt de basis van het geloof onder de loep genomen. Sinds 2009 bestaan in onze gemeente ook (jongeren)groeigroepen, kleine kringen (maximaal tien personen) die geregeld samenkomen om dieper door te praten over het geloof, vaak aan de hand van materiaal dat predikanten beschikbaar stellen. U kunt zich aanmelden voor zo’n groeigroep via gg@ngkdeontmoeting.nl

Binnen de gemeente is een uitgebreid netwerk van ouderlingen en pastoraal werkers actief. Dit vinden we belangrijk om oog voor elkaar te hebben en te houden! Voor de jeugd vanaf zestien tot en met 21 jaar is een speciaal jongeren pastoraal team actief.

Elke week ontmoeten we elkaar tijdens de bijeenkomsten op zondag (’s morgens in Barneveld in het Johannes Fontanus College en ’s avonds in ons kerkgebouw in Voorthuizen).

Voor de groepen 1, 2, 3 en 4 van de basisschool is er elke week ’s ochtends tijdens de eredienst ‘bijbelklas’, waarin kinderen op hun eigen niveau onderwijs krijgen uit de bijbel en daar een creatieve uiting aan geven. Voor de allerkleinsten (0-3 jaar) is er oppas. Voor de groepen 5 en 6 is er een keer per twee weken ‘bijbelklas’. Voor de groepen 7 en 8 zijn er ‘leergroepen’, een keer per twee weken. Een actueel rooster vindt u op de homepagina.

’s Avonds om 18:30 uur komen we de laatste zondag van de maand in ons kerkgebouw in Voorthuizen bijeen. Geregeld zijn er ook diensten speciaal gericht op kinderen. Die worden op zondagmiddag gehouden om 16.00 uur. Kijk in het rooster wanneer deze dienst is.

U bent van harte uitgenodigd om onze diensten bij te wonen. Schiet gerust iemand aan om iets te vragen. Dat kan bijvoorbeeld bij de gastheren en -vrouwen bij de ingang van de kerk.
U kunt de diensten live of achteraf beluisteren via deze website.

Heeft u intussen een vraag of opmerking? Laat het ons weten!