Terug naar overzicht

Samen in actie voor slachtoffers oorlog in Oekraïne

Mooi om te zien hoeveel mensen al in actie zijn gekomen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. We merken dat er in de samenleving en in onze gemeente een enorme drive is om te delen en te helpen. Daar willen we als NGK De Ontmoeting graag bij aansluiten. Hieronder leggen we je graag uit hoe we dat willen gaan doen en hoe jij daarbij kunt aansluiten.

De diaconie van NGK De Ontmoeting vindt het belangrijk om aan te sluiten bij een bestaand project en bij bestaande contacten. De Hervormde Gemeente Voorthuizen heeft een jarenlange relatie met ds. Peter Kozinsky in Oekraïne. Hij is predikant in Skwira, een stadje van 20.000 inwoners, 100 km. ten zuidwesten van Kiev. Vanuit de Hervormde gemeente Voorthuizen is er dagelijks contact met ds. Kozinsky. Zij horen zo welke hulp er gevraagd wordt en sluiten daarbij aan.

Wij willen graag samen met de Skwiracommissie inventariseren welke hulp er vanuit onze gemeente aangeboden wordt. Zou je antwoord willen geven op de volgende vragen?

· Ik ben evt. bereid om mensen uit Skwira (tijdelijk) op te vangen.

· Ik ben bereid om naar Polen te rijden om mensen op te halen.

· Ik ben bereid om vluchtelingen of de opvang financieel te ondersteunen

· Ik ben bereid om hulpgoederen te brengen

Als je één van deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, wil je dat dan doorgeven aan de diaconie (diaconie@ngkdeontmoeting.nl). Wij geven het dan door aan de Skwiracommissie. Op het moment dat de hulpvraag concreet wordt, wordt er contact met je opgenomen. Vluchtelingen een plek bieden in je huis is niet niks. Daarom heeft de gemeente Barneveld een informatie folder gemaakt. Die kun je hier downloaden.

Nieuwe ontwikkelingen en/of hulpvragen zullen wij communiceren via scipio, website, kerkblad en/of beamer.

Meer weten over wat het werk van de Skwira commissie en het werk van ds. Kozingsky? Kijk op: https://hervormdvoorthuizen.nl/oekraine/

Hartelijke groet namens de diaconie,

Bettine Kieft, Timo Meij, Andre Luigjes, Dirk Koster