Terug naar overzicht

Corona-update 3 december 2021

Beste gemeenteleden van NGK de Ontmoeting,

De naam van onze gemeente zegt veel over ons verlangen om de Here God en elkaar te ontmoeten. Dát is en blijft onze roeping. Ook in tijden van Corona. De bandbreedte die ons door de diverse adviesorganen wordt aangereikt is daarbij het kader waarbinnen we opereren.
Deze update geldt vanaf zondag 5 december 2021. De basisregels in de update van 12 november gelden onverkort.

Avonddiensten
Zolang de op 26 november jl. afgekondigde maatregelen gelden, kunnen onze (online) avonddiensten geen doorgang vinden. Ook verplaatsen naar de middag is helaas geen optie. Wees welkom in de ochtenddienst; daar is voldoende plaats.

Met elkaar zingen
Voorlopig blijven we in de diensten met elkaar zingen. Mogelijk zal het combo vaker een luisterlied verzorgen.

Bijeenkomsten in kleine groepen
Uitgangspunt is dat er na 17:00 uur geen fysieke activiteiten worden georganiseerd.
Als er sprake is van bijeenkomsten die niet uitgesteld kunnen worden of in geval van dringende situaties is het mogelijk om bij elkaar te komen met in achtneming van de basismaatregelen. Kijk of het mogelijk is om bijeenkomsten digitaal te houden of zoek naar alternatieven, bijvoorbeeld overdag.

Pastoraal bezoek blijft mogelijk: beperk je bezoek tot 1 keer per dag en doe een zelftest voordat je op bezoek gaat of bezoek ontvangt. Dringende zaken kunnen hierop een uitzondering vormen.
Het blijft mogelijk om met vier mensen bij elkaar te komen.

Jeugd- en jongerenwerk
Jeugdgroeigroepen
De mentale gezondheid van jongeren is een factor om mee te rekenen, te meer nu Corona ons al zo lang ‘gijzelt’. Daarom roept de kerkenraad de jeugdgroeigroepleiders op om creatief te zoeken naar mogelijkheden om de bijeenkomsten te laten doorgaan. Denk bijvoorbeeld aan overdag bij elkaar komen op zaterdag of zondag in De Koppeling. Graag hiervoor wel even afstemmen via cvb@ngkdeontmoeting.nl.

Ook blijft het mogelijk om met vier mensen bij elkaar te komen. Een alternatieve invulling door naar het bos te gaan, een online activiteit te organiseren (bijvoorbeeld via getmibo.com) of in tweetallen een ouder gemeentelid op te zoeken, kan ook een mogelijkheid zijn.

Bijbelklassen
Eerder schreef ik dat het jeugd- en jongerenwerk de adviezen voor het onderwijs volgt. Op scholen geldt nu de regel dat er zo min mogelijk contact is tussen verschillende klassen. Voor de buitenschoolse opvang geldt deze regel echter niet.
De kerkenraad wil zoveel mogelijk ontmoeting faciliteren. De bijbelklassen gaan daarom door; uiteraard blijft het een vrije keuze van de ouders om hun kinderen (indien zij geen klachten hebben) al dan niet naar de bijbelklas te laten komen.

In deze tijd van Advent bidden we de woorden van Sela met- en voor elkaar:
Heer, wij komen met lege handen
Vol verlangen naar meer van U
Laat Uw vuur in ons midden branden
Leid ons naar U, kom nu

Heer, wij bidden met open handen
Om vervulling en nieuwe kracht
Raak ons aan, breng herstel, verander
Kom en vernieuw ons hart

Hartelijke groet,
namens de kerkenraad,
Carin Oltvoort

Heb je vragen? Je kunt ze kwijt aan Carin Oltvoort of Arjanne Mastenbroek. Hun gegevens staan in Scipio.