Terug naar overzicht

Update kerkdiensten vanaf 7 november 2021

Beste gemeenteleden,

Nu het aantal besmettingen door corona oploopt, worden de maatregelen in veel sectoren weer aangescherpt. Voor NGK de Ontmoeting betekent dit dat we -helaas- ook weer aanpassingen in onze erediensten zullen moeten doen.
We zijn met elkaar gemeente van Christus: of je nu gevaccineerd bent of ongevaccineerd. We dragen – met de woorden van de Bijbel – verantwoordelijkheid voor elkaar. Laten we die verantwoordelijkheid ook bewust nemen.

Blijf bij klachten thuis
Dit advies geldt onverkort: weeg met oog voor anderen en jezelf af of het verstandig is om naar de kerk te komen. Kom niet als je twijfelt. En verder:

  • was je handen;
  • hoest en nies in je elleboog;
  • bewaar afstand naar elkaar toe; we nemen in de kerk weer 1,5 meter afstand in acht, daarmee bescherm je jezelf en anderen;
  • zorg dat je goed ventileert als je met elkaar in één ruimte zit.

Op dit moment kiest de kerkenraad er (nog) niet voor je te vragen een mondkapje te dragen bij aankomst en vertrek.

Reserveer een stoel
Vanaf zondag aanstaande houden we allemaal weer 1,5 meter afstand. Gezinnen kunnen bij elkaar zitten: tussen gemeenteleden uit verschillende huishoudens blijven twee stoelen vrij. Dit betekent ook dat we je weer vragen om in de komende periode je plaatsen in de dienst van tevoren te reserveren. Dat kan via: ngkdeontmoeting.nl/reserveren. Graag voor zaterdag 12:00 uur.

Lees je dit bericht pas kort voor de dienst en heb je niet tijdig gereserveerd: weet je desondanks welkom; kijk wel even of er volgens de reserveringspagina nog plaats is.

Viering van het Heilig Avondmaal op 7 november aanstaande
We zijn dankbaar dat de viering van het Avondmaal kan doorgaan. We kiezen niet voor een lopende viering, maar krijgen brood en wijn op onze eigen plaats uitgereikt. Mocht je thuis meevieren, zet dan vast brood en wijn klaar.

Koffie
Aanstaande zondag is er gelegenheid om koffie te drinken na de dienst. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we afstand houden. Op deze manier kunnen we elkaar de komende tijd ook na de dienst blijven ontmoeten.

Voor alle andere activiteiten van de gemeente geldt dat de basisregels blijven gelden. Leiders van groeigroepen en ontmoetingspunten en van andere grotere activiteiten wordt gevraagd met de deelnemers af te stemmen op welke manier deelname op een voor ieder veilige manier kan plaatsvinden.

Tot ziens in de kerk!

Hartelijke groet,
namens de kerkenraad,
Carin Oltvoort, voorzitter

Heb je vragen? Je kunt ze kwijt aan Carin Oltvoort of Arjanne Mastenbroek. Hun gegevens staan in Scipio.