Terug naar overzicht

Openluchtdienst in Voorthuizen 5 september

Uit de put…
Openluchtdienst te Voorthuizen
5 september 2021 om 10.00 uur

Na een jaar van corona, zien we voor dit jaar toch een mogelijkheid om weer een openluchtdienst van alle kerken van Voorthuizen op te pakken. Het is een lichtpuntje; we zijn nog niet uit Corona, maar het lijkt toch dat er langzamerhand weer steeds meer kan en mag.

Jaarthema
We kunnen op dit moment wel zeggen: het lijkt erop dat we de bodem van de put bereikt hebben en de weg omhoog hebben gevonden. We komen uit de put. Het is daarom, onder andere, dat we dit thema hebben gekozen als jaarthema: ‘Uit de put’. Hoe zou het zijn, als we de coronapandemie achter ons kunnen laten? Hoe zou het zijn, als we de negatieve periode kunnen inruilen voor perspectief, voor een hoopvolle toekomst?

In Israël, lang geleden, zat Jezus bij een waterput. Daar had hij een gesprek met een (buitenlandse) vrouw. Dit gesprek vormt het uitgangspunt voor de openluchtdienst.

Aangepast
Omdat corona niet voorbij is zal niet alles wat we tijdens en rondom de openluchtdienst gewend zijn, door kunnen gaan. Zo mogen dit jaar alle kinderen in de grote dienst blijven en zal er geen kinderwerk zijn. Aan de kinderen zal tijdens de dienst veel aandacht gegeven worden. Ook de oppas voor de allerkleinsten zal er niet zijn. Verder is er geen koffie en ontmoeting mogelijk na afloop.

Tijdens de dienst zal elke familie, elke gast op 1,5 meter afstand van de andere gasten plaatsnemen, waardoor we in alle omstandigheden de dienst door kunnen laten gaan.

Er is veel wat tijdens deze openluchtdienst wel kan: we kunnen met alle kerken samenkomen, we mogen uit volle borst meezingen en meebeleven met elkaar. We kunnen met een grote groep bij elkaar komen en God de eer brengen. Reden genoeg om er toch bij te willen zijn.

We hopen en bidden, dat het weer goed is, waardoor de dienst niet hoeft te worden afgelast. Want er is geen uitstel mogelijk.

Iedereen welkom!
Zoals elk jaar hoopt de organisatie op een massale opkomst, hoewel we rekening houden met een kleinere opkomst dan andere jaren. Gezien de situatie rekenen we op 1500 mensen. Maar meer opkomst kunnen we ook nog wel aan. Ook dit jaar is iedereen weer welkom; christelijk of niet, kerkelijk of niet. Hoe meer mensen hoe meer deze dienst een feestdienst is!

Openluchtdienst 2021

Thema: Uit de put

Zondag 5 september 10.00 uur

Oranjeterrein aan de Roelenengweg te Voorthuizen

Geen oppas en tijdens de dienst is er aandacht voor de kinderen

info@openluchtdienstvoorthuizen.nl
www.openluchtdienstvoorthuizen.nl

NB: Wij begrijpen dat u of jij thuisblijft, als u of jij het niet ziet zitten. Wij verwachten van mensen die verkoudheidsklachten hebben en andere klachten die lijken op Corona, dat zij ook thuisblijven. Dit geldt ook als u wacht op een testuitslag.