Terug naar overzicht

Laat de Geest waaien

Zoals de lente warmte en nieuwe groei brengt, brengt Pinksteren fris geestelijk leven door de Geest van God die ons wil bezielen. Dat vuurtje willen we met een verbindingsactie aanwakkeren. Met Pinksteren is immers de Geest gekomen die ons ertoe aanzet het goede dat we van God krijgen te delen. Want wie deelt, wordt er zelf ook gelukkig van. En wat je deelt, vermenigvuldigt zich.

Ieder gemeentelid ontvangt voor Hemelvaartsdag een kaart met daarop 2 namen van andere gemeenteleden. Wij dagen iedereen, van jong tot oud, uit om tussen Hemelvaart en Pinksteren een bemoediging te bezorgen en/of een kaartje te sturen naar een broer en/of zus uit onze gemeente.

Dit doen we in de hoop dat we allemaal zullen ervaren dat we horen bij de geloofsgemeenschap NGK De Ontmoeting. Hoe je hier invulling aan geeft, laten we aan jou over. Je kunt er een bloemetje, iets lekkers of een mooie tekst bij geven, maar het kan ook een simpele groet zijn of een gebed thuis. We hopen dat op deze manier iedereen in onze gemeente een persoonlijke groet ontvangt. Want de Geest die leven geeft, spoort ons aan om zegeningen te tellen en te delen met elkaar en anderen.

Vooral nu we elkaar al zo lang niet kunnen ontmoeten, kun je zomaar denken dat iedereen jou al lang is vergeten. Wat is het dan mooi als je zomaar iets krijgt op een moment dat je het niet verwacht, wat een verrassing! Laat de Geest waaien en ons allen verbinden.

 

Speciaal om de jongeren op weg te helpen, zijn hier wat tips:

  • Stuur een kaartje naar een oudere, bijvoorbeeld via kaartje2go.nl.  Kies een mooie uit op kaartje2go bijvoorbeeld. Scan de QR-code als je direct bij de juiste categorie wilt terecht komen. Als je je even registreert is het laten drukken van de kaart nog gratis ook. Lees meer op https://www.kaartje2go.nl/eerste-kaart-gratis. Alleen de postzegel moet je nog wel zelf betalen (of je moet daarvoor je ouders even lief aankijken).
  • Speel je veel online games? Zoek dan het telefoonnummer op in de Scipio app van de persoon aan wie je gekoppeld bent. Vraag even via Whatsapp of hij/zij ook een online game speelt. Misschien spelen jullie het hetzelfde spel en kun je een potje samen spelen. Ook dat is verbinding (letterlijk zelfs ;)!
  • Ben je meer van het cadeautjes geven? Doe het gewoon! Koop bv. een paar bloembollen, stop die in een leuk zakje en breng ze langs.
  • Maak een mooie tekening over de lente. Je kunt ook een kleurplaat maken, bijvoorbeeld over Pinksteren of Hemelvaart (zie de QR-code in de kaart die je hebt gekregen).
  • Je kunt samen met je vader of moeder een filmpje opnemen of een geluidsfragment waarin je iemand anders een fijne zomer toewenst. Stuur dat bv. via Whatsapp op.