Terug naar overzicht

Paastassen-actie Oase

Paastassen-actie Oase en NGK Voorthuizen-Barneveld 2021

Zoals u natuurlijk weet zijn wij met elkaar partnergemeente van Oase voor Nieuw West, waarvan Martijn Rutgers voorganger is. Oase is te vinden in de wijk Geuzenveld-Slotermeer in Amsterdam. Oase is een jonge en groeiende gemeente met een grote missie voor de wijk en haar bewoners. Ook dit jaar wil Oase met Pasen voor een aantal bewoners iets extra’s doen.

Vanuit OASE is er veel contact met mensen die nooit naar een kerk gaan. Velen van hen komen af en toe eens langs bij OASE. We proberen het contact zo goed mogelijk te onderhouden. Door elk jaar voor Pasen cadeautassen uit te delen, proberen ze mensen te laten weten dat ze er blijvend voor hen willen zijn. Ze hebben regelmatig contact met mensen in de wijk die moeten rondkomen van een minimuminkomen. Om hen te bemoedigen vinden ze het fijn om cadeaus uit te delen. Met Pasen proberen ze zoveel mogelijk wijkbewoners uit te nodigen om eens naar de kerk te komen. Ze bieden hen zo de kans om met het evangelie in aanraking te komen. Iedereen die een cadeautas ontvangt, ontvangt daarbij ook een uitnodiging voor de Paas-bijeenkomst. Hoe deze er nu in corona tijd uit gaat zien is nog niet bekend, maar het uitdelen van de Paastassen gaat zeker door!

In de weken voor Pasen worden cadeautassen met boodschappen aan mensen in de wijk uitgedeeld. Dit bekostigt Oase in beginsel zelf. Dat is gezien haar financiële situatie bijzonder, want eigenlijk ontbreken de financiële middelen ervoor. Deze actie biedt ons als gemeente opnieuw een uitgelezen kans om ons een echte partner voor Oase te tonen en ons geloof in de opgestane Heer concreet te maken. Met elkaar willen we zorgen voor het vullen van niet minimaal 60 tassen, maar 80 tassen!!! Normaal delen we de lege tassen na de dienst uit. Nu wordt de uitdaging nog eens extra groot om dit voor elkaar te krijgen. Helpt u mee? Het zou fantastisch zijn als iedere groei- of bijbelstudiegroep tenminste 1 tas zou kunnen vullen met houdbare producten. Daarnaast hopen we op enthousiaste gemeenteleden die zelf of samen met anderen een tas willen vullen. We hopen en bidden dat we deze uitdaging met elkaar kunnen volbrengen!

INSTRUCTIE:

 1. Wil jij/wilt u rond 28 februari 2021 een lege big-shopper vullen? (deze keer moet u zelf de tas regelen).
 2. Koop boodschappen (voor ongeveer €25 per tas).
  1. Zorg ervoor dat er voldoende grote producten in zitten. Graag veel gezonde producten, zoals blikken groente en fruit, rijst, pasta. Niet teveel aan chips en zoetigheid. Mooi als de tas echt mooi vol zit, maar nog wel dicht kan. Bij voorbaat graag Halal producten, dus geen producten waarin delen van varkens zijn verwerkt (zoals bijv. winegums).
  2. Verder kun je denken aan olijfolie, koffie, thee, zeep, blikjes vruchten, pak sap, pak rijst of pasta, zakje nootjes, zakje gedroogde vruchten etc..
  3. Stop alleen houdbare producten in de tas.
 3.  Doe de boodschappen in de tas.
 4. Lever de gevulde tas tussen 7 en 14 maart 2021 weer in bij Christian Huising (Buurtweg 34 in Voorthuizen) of Esther Wolting (Groen van Prinstererlaan 23 in Barneveld).
 5. De tassen worden vervolgens naar Amsterdam gebracht. Heb je zin, tijd en beschikking over een auto om de tassen te helpen wegbrengen? Neem dan even contact op met Christian of Esther.

De mensen van Oase stoppen vervolgens een uitnodiging voor een coronapaasdienst in de tas en gaan de tassen bezorgen in de wijk.

Hartelijke groeten van de Oase commissie,

Christian Huising, Gert Jan Mom en Esther Wolting