Terug naar overzicht

Update corona maatregelen NGK De Ontmoeting

LOCKDOWN

Naar aanleiding van de afgekondigde lockdown van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021 schort NGK De Ontmoeting per direct ALLE fysiek georganiseerde bijeenkomsten van onze gemeente op. Hiermee volgen we de landelijke richtlijn die zegt: “blijf zoveel mogelijk thuis”. Onze digitale zondagmorgendiensten kunnen integraal doorgaan, maar zullen achter de schermen zo sober als mogelijk worden aangestuurd.

Verder gelden alle gebruikelijke voorschriften over afstand houden, dragen van mondkapje, handen wassen en andere voorschriften van de overheid.

We begrijpen dat er helaas heel weinig ruimte overblijft om één van de kernwaarden van NGK De Ontmoeting uit te dragen: ontmoeting. Binnen de voorschriften van de overheid is daar nog steeds ruimte voor, maar die is (kort samengevat) beperkt tot 2 personen per dag thuis of buiten. Ga hier verstandig mee om. Laten we bovendien een voorbeeld zijn.

Houd elkaar juist nu zoveel als mogelijk vast. Dat kan op vele manieren: o.a. door samen met iemand te bidden, te zingen, bijbel te lezen, de kerkdienst te bekijken, te wandelen, te eten, te joggen, te puzzelen, te praten, te appen, avondmaal te vieren, bijbelstudie te houden, kaarten te sturen, te bellen.

Ook wanneer wij niet fysiek samen zijn, zijn we door het geloof verbonden in Christus.

Kerkenraad NGK De Ontmoeting