Terug naar overzicht

Toekomst vol van hoop

Vrijdagavond, 10 april, heeft ons combo een lied opgenomen, speciaal voor Pasen. Een van de comboleden heeft de volgende tekst erbij geschreven:

Het is Pasen, misschien wel de meest bijzondere die ik heb meegemaakt. Jezus is gestorven en is weer opgestaan om ons te redden en samen te brengen. En dat samenbrengen is ook meteen wat nu niet mogelijk is. We komen niet samen om Pasen te vieren, maar doen dit allemaal zelf. Thuis, alleen. Een moeilijke, saaie, ongezellige en misschien wel een hele eenzame tijd. De maatregelen hebben veel impact op ons leven. We mogen zo min mogelijk naar buiten en geen vrienden of familie op bezoek krijgen, terwijl ik juist daaruit veel energie haal.

Ik ben dan misschien wel blij dat ik in de zorg werk en dus nog voor mijn werk de deur uitga. Zelf heb ik op mijn werk nog weinig te maken met het Coronavirus, maar toch komt het op verschillende manieren wel dichtbij. Ik zie mensen om mij heen die angst hebben om het virus te krijgen en ik zie mensen met veel vragen door alle onzekerheid.

We vieren Pasen niet samen, maar we worden wel degelijk samengebracht! Het WIJ-gevoel en het klaarstaan voor een ander heb ik nog nooit zoveel gezien en ervaren als nu. Ik hoop dat we dat kunnen blijven vasthouden. Ook na deze crisis.

-Toekomst vol van hoop-

– Sela-

Dit lied heb ik de afgelopen tijd vaak geluisterd en mee zitten galmen thuis of in de auto. En juist nu met Pasen past het zo ontzettend goed in deze onrustige tijd.

We mogen hopen op een toekomst vol van hoop, want dat heeft Hij aan ons beloofd!

Kik hier om naar de opname te kijken