Terug naar overzicht

Hoe maak ik gebruik van de gemeente App?

Sinds kort maken we bij NGK de Ontmoeting gebruik van een gemeente App, genaamd Scipio.

Misschien heb je er al wel een mail over ontvangen? Deze App vervangt de Gemeentegids, omdat in het kader van AVG wetgeving geen papieren gids meer ingezet mag worden. Een grote groep gemeenteleden heeft de App al gedownload en in gebruik. Voor degenen die dat nog niet gedaan hebben, hebben wij hier wat meer tekst en uitleg (video). 

Om een account aan te maken en om vervolgens in te loggen, moet je eerst een uitnodigingsmail ontvangen. Mocht je deze nog niet hebben ontvangen, dan kan je dat aangeven bij Ronald Plenter (kb@ngkdeontmoeting.nl). Met het e-mailadres waarop je de uitnodigingsmail ontvangt, kun je een account aanmaken in de App. Download voor registratie eerst de Scipio App via de App store of Google Play. 

Je kunt de App voor verschillende dingen gebruiken. Onder andere om contactgegevens van andere gemeenteleden op te zoeken, om te kijken welke activiteiten er in de gemeentelijke agenda staan, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws én om te zien wie er die dag jarig is. Ook alle belangrijke documenten (waaronder het kerkblad) zijn in de App te vinden. Zelfs de NBV vertaling van de Bijbel is in de App te vinden. Kortom, een heel veelzijdige en gebruiksvriendelijke App. 

Bekijk HIER een korte instructievideo over wat er allemaal in de App is te vinden.

Vragen?

Mocht je nog opmerkingen of vragen hebben rondom de Scipio App en het gebruik ervan, dan kun je contact opnemen met Ronald Plenter via het e-mailadres: kb@ngkdeontmoeting.nl