Terug naar overzicht

Gespreksavond ‘Als je kind andere wegen gaat’

Ds. Margriet van der Kooi spreekt over: ‘Als je kind andere wegen gaat’ op donderdag 13 februari in de kerk in Voorthuizen.

 

Donderdagavond 13 februari willen we graag samen in gesprek rondom het thema: ‘Als je kind andere wegen gaat.’ Ds. Margriet van der Kooi zal dit thema inleiden en ons verder helpen in een gesprek hierover. De avond wordt gehouden in de kerk in Voorthuizen, Hoofdstraat 202. Je bent van harte welkom vanaf 19.45 uur, om 20.00 uur beginnen we. Als je deze avond wil deelnemen, kan je een mail sturen naar ds. Reinier Drop: r.drop@ngkdeontmoeting.nl

Fietsen

Ieder mens maakt keuzes die een klein of groot gevolg kan hebben voor nu of later in je leven. Een peuter, een tiener, een volwassene maakt een keuzes. Soms ben je daar blij mee; een andere keer stelt het je teleur. Ouders hebben de verantwoording om kleine kinderen te helpen in het maken van een keuze, bijvoorbeeld bij het oversteken van de straat. En als een kind wat ouder wordt dan kan het steeds meer zelfstandig kiezen en krijgt het meer ruimte om dat dagelijks te doen. Zo kan het alleen of met andere kinderen naar school fietsen.

Pijn

In de christelijke gemeente is dit vergelijkbaar: kleine kinderen ‘gaan’ mee naar de kerk en oudere kinderen worden gestimuleerd om dat te doen. Voor opgroeiende kinderen zijn er veel mogelijkheden in de gemeente om met anderen mee te doen en te ontdekken wie de God van de bijbel is. Ouders, vrienden, predikers, groeigroep leiders en zoveel anderen beïnvloeden de ontwikkeling en geloofsgroei van een kind. Hoe die ontwikkeling ‘uitpakt’ kan ons wel eens verrassen. Zo gebeurde het dat een jongere haar ouders op zondagochtend vroeg om niet te blijven liggen en mee te gaan naar de kerk.

Het gebeurt ook wel dat (volwassen) kinderen niet meer mee doen in de kerk of aangeven niet meer te geloven. Dat kan pijn doen omdat je graag anders wilt of omdat je graag wilt dat je kind de ruimte, liefde en kracht van God kan beleven in geloof en vertrouwen. Hoe ga je daar mee om in de ontmoeting en verbinding met elkaar?

Veilig

Op 13 februari willen we hier met elkaar over luisteren, nadenken en spreken. Margriet van der Kooi zal vertellen en ons verder helpen. ‘Als kinderen andere wegen gaan’ is een gevoelig thema. Daarom willen we dit bespreken op een veilige en zorgvuldige manier. Als jij persoonlijk met dit onderwerp te maken hebt, weet je dan van harte welkom! Eerst meer informatie? Kijk op www.margrietvanderkooi.nl Of stel je vraag aan: Carin Schreuder, Reinier Drop, Jan Bouwman