Terug naar overzicht

Training “Anderen tevoorschijn luisteren”

HOE VIND JE VERDIEPING IN GESPREKKEN?

Voor de vierde keer op rij wordt vanuit NGK De Ontmoeting de training ‘Anderen tevoorschijn luisteren’ gegeven. Tijdens vier avonden (13 februari, 20 februari, 12 maart en 19 maart; 20:00 tot 22:00) in De Koppeling aan de Wencopperweg 18 in Barneveld, wordt theorie afgewisseld met een behoorlijke dosis praktijkoefeningen over hoe je beter met elkaar in gesprek kunt komen en blijven.

Het is mogelijk om gesprekken anders te laten verlopen met behulp van motiverende gespreksvoering. Dat blijkt onder andere uit onderzoek en uit de praktijk van hulpverlening en zorg. Dat betekent minder debat, meer respect voor elkaar en vooral eerder en vaker diepgang. Uitgangspunt hierbij – en zo ook tijdens de training – is dat je je zoveel mogelijk verplaatst in de ander.

Gesprekken winnen hierdoor aan diepgang. Als je anders gaat luisteren zal je merken dat er ruimte ontstaat om te praten met elkaar over verlangens en wie je daadwerkelijk bent of zou willen zijn. Het is op deze manier niet alleen mogelijk om sneller met de ander in contact te komen, maar ook om iemand te ondersteunen bij het nemen van stappen om bijvoorbeeld anders in zijn of haar geloof te gaan staan of meer tijd vrij te maken voor God, gezin, gemeente of gerechtigheid.

Tijdens de trainingsavonden wordt uitleg gegeven over en oefenen we met elkaar in motiverende gespreksvoering. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het boek en trainingsmateriaal van ‘Anderen tevoorschijn luisteren. Luisteren 2.0’ van Bert Bakker.

Tussen de bijeenkomsten door oefen je in je eigen omgeving met de opgedane vaardigheden en blijf je in contact met een mede-cursist om ervaringen te delen.

Interesse? Neem contact op met Erik-Jan Smits of Ton Veldhuizen. Zij verzorgen deze training en zijn ervaren trainers. In hun dagelijkse werk als respectievelijk adviseur en coach maken zij veelvuldig gebruik van motiverende gespreksvoering.