Terug naar overzicht

Huwelijksverdieping “Houd me vast”

In het voorjaar 2020 hopen we weer een huwelijksverdiepingscursus te houden in NGK De Ontmoeting. Deze is open voor alle stellen binnen de gemeente en GKV de Burcht.

Wat?

De cursus is gebaseerd op het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson. Aan de hand van zeven gesprekken met verschillende stellen maakt ze duidelijk hoe je je aan elkaar kunt hechten. Ze hanteert de EFT methode (Emotionally Focused Therapy), waarbij je inzicht krijgt waarom je vaak reageert zoals je doet. Ook leer je om meer begrip voor elkaars reacties te hebben.

Voor wie?

Deze cursus is voor stellen die al een tijd een relatie hebben en willen gaan trouwen maar ook voor echtparen die al langer of korter getrouwd zijn en verdieping willen blijven zoeken. Deze cursus kan je helpen elkaar nog beter te begrijpen.

Hoe?

Aan de hand van het boek “Houd me vast” van Sue Johnson gaan we aan de slag. In tegenstelling tot de Marriage Course als voorbereiding op je huwelijk maakt deze cursus echt een verdiepingsslag. Niet therapeutisch maar ook niet vrijblijvend. Op zoek naar en aan het werk met: hoe ga je om met elkaars karakter? Wat doe je als je een (steeds terugkerend) conflict hebt? En: hoe kom je daar dan beter uit?

Voor de liefhebbers: je kan meelezen met het boek ter voorbereiding op de avonden, maar dat hoeft niet. Elke avond worden de principes eruit toegelicht en geïllustreerd op een interactieve manier en kan je desgewenst reageren in de groep. Hoofdzakelijk ga je als stel in gesprek en wordt je met je eigen partner aan het werk gezet. De trainers zijn beschikbaar voor advies en ondersteuning.

Wie organiseert?

Maurits en Liesbeth van Urk werken als gezinstherapeuten en kennen deze methode vanuit hun vak. Vanuit hun persoonlijke en professionele ervaring kennen zij de mooie en moeilijke kanten van het getrouwde leven, ook die van henzelf. Die ervaringen zullen ze ook delen tijden de cursus. Zij leiden de cursus en pakken de organisatie samen op met Hendrik Jan en Evelien Koning.

Waar en wanneer?

De cursus wordt gehouden in basisschool De Bron in Barneveld. In een reeks van 8 avonden en dan (bijna altijd) om de 2 weken.

We starten woensdag 8 januari. De cursusdata zijn 8, 15 en 29 januari, 19 februari, 4 en 18 maart en 1 en 15 april. Elke avond duurt het van 19.45 – 21.45 uur. Aan het eind van de cursus hebben we nog een gezellig etentje tot besluit.

Kosten?

De totale onkosten van de cursus worden 50 euro per stel. Daar komen de kosten voor het gezamenlijk uitje aan het einde nog bij. Mocht dat bedrag financieel een drempel vormen, geef dat dan even aan en zoeken we samen een oplossing.

Aanmelding?

Meer info? Meedoen? Meld je aan bij Evelien Koning via  houd-me-vast@outlook.com

Aanmelden kan tot 1 januari 2020