Terug naar overzicht

New Wine 2019: ‘Jezus heeft meer geloof in ons, dan wij in onszelf.’

Met een groep van 35 gemeenteleden, jong en oud, waren we afgelopen week op de New Wine Zomerconferentie. Hoe het was?

Weerwolven en afwas

We kunnen je vertellen over hoe heet het was en hoe we tot laat in de avond gesprekken voerden voor de tent over zinnige en onzinnige onderwerpen. Of over hoe onze kinderen samen ‘weerwolven’ speelden met veel gelach en veel herrie. Hoe we de afwas voor elkaar deden of met een vanzelfsprekendheid voor elkaars kinderen zorgden. Hoe we samen met de mensen van Oase een Amerikaanse maaltijd deelden. Hoe we elkaar en onze kinderen beter leerden kennen en van elkaar gingen houden. Dat is allemaal waar, maar vertelt niet het hele verhaal.

Identiteit

Er gebeurde nog zoveel meer. We hoorden inspirerende bijdragen van verschillende sprekers. Zo sprak Miriam Swaffield over Jezus die de 72 2-aan-2 erop uitstuurt. Ze zei: “Hij (Jezus) stuurt ze voor Hem zelf uit. Jezus heeft meer geloof in ons dan wij in onszelf. Hij heeft er vertrouwen in dat wij Hem kunnen vertegenwoordigen. Wij realiseren ons niet dat we helemaal geschikt zijn om Zijn werk te doen.” En: “Ga niet op pad met al je argumenten. Jezus zendt de discipelen uit in hun zwakte en nederigheid. Ook als wij zwak zijn, kunnen we er op uit. Sommige mensen zullen ‘nee’ tegen je zeggen. Neem dat niet persoonlijk. Jij wordt niet afgewezen, maar Jezus in jou.”

Graham Tomlin deelde met ons: “We leven in een tijd waarin iedereen zoekt naar wie hij/zij is en waarvoor je hier op aarde bent. Dat geeft de kerk enorme mogelijkheden. Wij kunnen delen dat onze échte identiteit niet ligt in wat we doen of in wat we hebben. Je vindt je identiteit door te kijken naar je Schepper die je uitnodigt in Zijn liefde. Wij zijn Zijn geliefde zonen en dochters.” Becky Harcourt, die veel heeft moeten overwinnen in haar leven, sprak over God die altijd goed is, ook al zijn onze omstandigheden dat niet. Het was stil in de tent omdat overduidelijk was dat ze sprak vanuit ervaring.

Aanbidding

We kunnen je vertellen over de aanbidding in de muziek. Hoe we God de eer geven, Hij troont op onze lofzangen en hoe tegelijkertijd ons geloof gebouwd wordt. Door te zingen over God onze Koning, Hij regeert en Hij is trouw en te vertrouwen. We zongen de longen uit ons lijf, raakten ontroert, dansten of zaten stil op onze stoel om te genieten en de muziek en Gods boodschap te laten landen.

Intens

Bijzonder was ook het gebed. Ministry-gebed in de tenten bij de kinderen, tieners en bij de volwassenen. Maar ook het gebed samen voor de camper omdat we zorgen hebben over situaties in ons leven. We praatten er niet alleen over maar pakten elkaars handen en brachten onze zorgen voor de Heer. Intens en verbindend.

We zijn opnieuw geïnspireerd om ontspannen met Jezus op pad te gaan om anderen te vertellen van zijn onvoorwaardelijke Liefde. Ga jij volgend jaar ook mee?

Eerst meer weten? Kijk op https://zomerconferentie.new-wine.nl/ of kijk een dagjournaal: https://zomerconferentie.new-wine.nl/20-home/297-nwzc19-update-1-zaterdag-even-bijpraten-elke-dag of vraag eens aan: Mirjam van Ginkel, Alice Pater, familie Van Lunsen, familie Vonk, familie Hendriksen, Mirjam Bos en familie Zuurman en familie Fennema.