Terug naar overzicht

Uitnodiging voor opening gerenoveerd kerkgebouw Voorthuizen

Zaterdag 6 juli zal de gerenoveerde kerk van NGK De Ontmoeting feestelijk geopend worden om 14.30 uur. Het gebouw, dat stamt uit 1890, werd de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd zowel aan de buiten- als aan de binnenkant.

Nu de interne verbouwing afgerond is, is het tijd om het prachtige resultaat vol blijdschap en dankbaarheid te heropenen. Iedereen is welkom tussen 14.00 – 16.00 uur aan de Hoofdstraat 202 in Voorthuizen.

Nadat in 2014 het dak van de kerk vernieuwd werd, werd nu het interieur onder handen genomen. Albert Reijersen, voorzitter van NGK De Ontmoeting is blij met de verandering: “De kerk is zowel verduurzaamd als multifunctioneel geworden. Nu kan dit mooie, centraal gelegen kerkgebouw niet alleen gebruikt worden door onze gemeente en Kerk aan het Plein maar ook gehuurd worden door anderen.”

Het kerkgebouw in Voorthuizen is een van de gebouwen waar de kerkleden op zondagavond samenkomen, naast bijeenkomst in het Johannes Fontanus College in Barneveld. Daarnaast wordt de kerk op zondagochtend gebruikt door Kerk aan het Plein, een samenwerking tussen GKV De Burcht en NGK De Ontmoeting. Doordeweeks wordt het kerkgebouw verhuurd of gebruikt voor bijvoorbeeld het oefenen door de combo’s. Het gebouw stamt uit 1890. De in een steen gebeitelde tekst boven de ingang is afkomstig uit Psalm 51:19,20: Het offer voor God is een gebroken geest; een gebroken en verbrijzeld hart zult u, God, niet verachten. Wees Sion welgezind en schenk het voorspoed, bouw de muren van Jeruzalem weer op. Dit was ook de intredetekst voor ds. Willem van den Bergh. Hij was een van de voormannen in de Doleantie, waarin in de 19e eeuw een grote afscheiding van de Nederlandse Hervormde Kerk plaatshad. Deze kerk heeft landelijke bekendheid in de kerkgeschiedenis.