Terug naar overzicht

Training ‘Anderen tevoorschijn luisteren’ gaat weer van start

Hoe verdiep je een gesprek?

Voor de derde keer op rij wordt vanuit NGK De Ontmoeting de training ‘Anderen tevoorschijn luisteren’ gegeven. Tijdens drie avonden (28 maart, 3 april en 17 april 2019; 19:00 – 22:00) in De Koppeling aan de Wencopperweg 18 in Barneveld, wordt theorie afgewisseld met een behoorlijke dosis praktijkoefeningen over hoe je beter met elkaar in gesprek kunt komen en blijven.

Het is mogelijk om gesprekken anders te laten verlopen met behulp van motiverende gespreksvoering. Dat blijkt onder andere uit onderzoek en uit de praktijk van hulpverlening en zorg. Dat betekent minder debat, meer respect voor elkaar en vooral eerder en vaker diepgang. Uitgangspunt hierbij – en zo ook tijdens de training – is dat je je zoveel mogelijk verplaatst in de ander.

Gesprekken winnen hierdoor aan diepgang. Als je anders gaat luisteren zul je merken dat er ruimte ontstaat om te praten met elkaar over verlangens en wie je daadwerkelijk bent of zou willen zijn. Het is op deze manier niet alleen mogelijk om sneller met de ander in contact te komen, maar ook om iemand te ondersteunen bij het nemen van stappen om bijvoorbeeld anders in zijn of haar geloof te gaan staan of meer tijd vrij te maken voor God, gezin, gemeente of gerechtigheid.

Tijdens de trainingsavonden wordt uitleg gegeven over en oefenen we met elkaar in motiverende gespreksvoering. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het boek en trainingsmateriaal van ‘Anderen tevoorschijn luisteren. Luisteren 2.0’ van Bert Bakker.

Tussen de drie bijeenkomsten door oefen je in je eigen omgeving met de opgedane vaardigheden en blijf je in contact met een mede-cursist om ervaringen te delen.

Erik-Jan Smits en Ton Veldhuizen verzorgen deze training. Zij zijn ervaren trainers en maken in hun werk als respectievelijk coach en adviseur dagelijks veelvuldig gebruik van motiverende gespreksvoering.

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.