Terug naar overzicht

Huwelijksverrijking “Houd me vast”

Aan een goed huwelijk moet je altijd blijven werken. Vanaf 26 september hopen we daarom een huwelijksverrijkingscursus te houden in onze gemeente. Van september tot december komen we daarvoor 7 keer bijeen op een woensdagavond. Er is ruimte
voor maximaal 10 echtparen.

 

Wat?

De cursus is gebaseerd op het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson. In haar boek maakt ze duidelijk hoe je je aan elkaar kunt hechten. Ze volgt de EFT methode (Emotionally Focused Therapy), waarbij je inzicht krijgt waarom je vaak reageert zoals je doet. Ook leer je om meer begrip voor elkaars reacties te hebben. Je praat niet over jezelf in de groep maar spreekt allen met je eigen partner. Het is dus wel noodzakelijk dat je elke avond als stel samen komt opdagen.

Voor wie?
Deze cursus is voor stellen die van plan zijn te gaan trouwen maar ook voor echtparen die al langer of korter getrouwd zijn en verdieping willen blijven zoeken. Zoals je auto geregeld een APK nodig heeft, zo heeft ook je relatie met je partner van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt nodig. Dit kan je helpen elkaar nog beter te begrijpen en waarderen.

Hoe?
Je wordt verwacht delen uit het cursusboek steeds te lezen ter voorbereiding. De principes eruit worden op de avonden steeds toegelicht en geïllustreerd. Je hoeft niet met anderen over je eigen relatie te spreken maar spreekt alleen met je eigen partner. Indien gewenst kun je advies ontvangen.

Wie organiseert?
In onze gemeente hebben we in het verleden wel de Marriage Course georganiseerd. Dat is al een paar jaar geleden en dus is het tijd voor een geheel nieuw initiatief. Bij deze methode kijk je op een heel andere wijze naar je relatie. Maurits en Liesbeth van Urk die beide vanuit hun werk als gezinstherapeuten deze methode kennen zijn de cursusleiders. Ze hebben ervaring met de mooie en moeilijke kanten van het getrouwde leven; ze hebben nu een samengesteld gezin gesticht omdat ze beiden eerder zijn gescheiden. Samen met twee echtparen die al langer getrouwd zijn leiden ze deze cursus, waar veel zelfwerkzaamheid in zit.

Waar en wanneer?
De cursus wordt waarschijnlijk gegeven in onze vergaderlocatie de Koppeling. Het gaat om 7 avonden waarbij stellen samen aanwezig dienen te zijn van 19.45 -21.45 uur. Plan is de cursus te houden op zeven woensdagavonden met een gezellig etentje tot besluit.

Kosten?
De totale kosten van de cursus worden, inclusief het boek en cursusmateriaal,
geschat op ongeveer 50 euro per echtpaar. Daar komen de kosten voor een
gezamenlijk etentje aan het einde nog bij. Mocht dat bedrag financieel een drempel
vormen, dan valt daarover te praten.

Aanmelding?
Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Marian van der Velde of bij Evelien Koning. Er is momenteel nog plaats voor 5 echtparen. Investeer tijd en aandacht in wat het belangrijkste is dat je ooit ontving!