Terug naar overzicht

Een veilig klimaat binnen de gemeente

Een veilig klimaat binnen de gemeente

01-12-2023

De kerk hoort een veilige plaats te zijn en gelukkig ervaren veel mensen die veiligheid ook. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook binnen kerkelijke relaties komt misbruik voor.

Samen met andere kerken is daarom Meldpunt Misbruik opgericht, met als doel slachtoffers van misbruik te informeren en te begeleiden. Tegelijk geeft het Meldpunt informatie en advies om misbruik te voorkomen. In onze gemeente bekleden diverse gemeenteleden een kerkelijke functie. Zij zullen in hun (pastorale) contacten zorgvuldig het evenwicht moeten bewaken tussen betrokkenheid tonen en afstand bewaren.

Omdat wij een jonge gemeente zijn, werken veel mensen in het jeugdwerk. Ook hierbinnen is een veilig klimaat noodzakelijk. Daarom ligt de prioriteit bij Veilig Jeugdwerk en is preventie van seksueel misbruik belangrijk.

Binnen NGK De Ontmoeting zijn op dit moment 2 vertrouwenspersonen beschikbaar: Anne Stolten en Albert Reijersen

Heb jij problemen of vragen rond (seksueel) misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft. Mail ons op vertrouwenspersonen@ngkdeontmoeting.nl. Onze telefoonnummers vind je in Scipio.

Ook is het mogelijk om contact op te nemen met het Meldpunt Misbruik, ook als je liever anoniem blijft. Kijk op: www.meldpuntmisbruik.nl. Mail naar: vertrouwenspersoon@meldpuntmisbruik.nl. Of bel naar: 06-81080117 (ma-vrij 9.00-17.00 uur).