Terug naar overzicht

Alternatief verkoopplan voor schilderij De Vluchteling

Met een gezamenlijk bod op het schilderij De Vluchteling van gemeentelid Leo Rakhorst moet het schilderwerk alsnog voor het goede doel worden verkocht.

 

schilderij-de-vluchteling-featuredDat is het plan dat gemeentelid Els van der Vliet oppert, nu het schilderij, dat ter beschikking was gesteld voor verkoop ten bate van de talentenactie voor Rusizi, nog altijd niet verkocht is. Vanaf 500 euro kon er een bod worden uitgebracht, maar biedingen op het olieverfwerk bleven tot op heden uit. Afgelopen zondag (27 november) kreeg het schilderij aandacht tijdens de dienst. Het stond op het podium en het was prachtig belicht.

Els begrijpt dat het 500 euro best een bedrag is om ‘even’ neer te tellen, hoewel het schilderwerk het wel degelijk waard is, gezien de olieverf op linnen en de vele manuren die het schilderen gekost heeft. En daarom komt ze met een alternatief plan waarvoor minimaal 11 personen nodig zijn. Els zelf is nummer 12.

Het idee: elke deelnemer legt 50 euro in. Iedereen die inlegt, krijgt het schilderij een maand thuis. En nadat iedereen het schilderij een maand heeft gehad wordt het schilderij onder de deelnemers verloot. Iedere mededinger (tot maximaal vijftien personen) ontvangt van de kunstenaar de gedichtenbundel ‘Land van de Glimlach’ ter waarde van 12,50 euro cadeau.

Meedoen kan tot en met zondag 20 december. Aanmelden kan via een mail naar webredactie@ngkdeontmoeting.nl.