Terug naar overzicht

NGK De Ontmoeting trapt af met Startweekend

startzondag_2015Geen Startzondag, maar een compleet Startweekend op 10 en 11 september. Met voor elke leeftijdsgroep een passend programma. Van knuffelen met dieren in De Glind tot kickboksen. En… met elkaar barbecuen!

 

Dat is wat de vierkoppige organisatie van het Startweekend voor ogen heeft. Doel is om de onderlinge ontmoeting via een breed palet aan activiteiten (zie onder) te vergroten. Overnachten kan zelfs ook op camping Ackersate in Voorthuizen, de keuze is aan u.

Via een digitaal invulformulier (invullen per persoon!) inventariseert de organisatie de belangstelling en kunt u precies zien wat er aangeboden wordt. Wilt u als lid van onze gemeente dit formulier voor 21 augustus invullen? Bent u gast in onze kerk? Ook dan bent u van harte welkom!

De organisatie van het Startweekend is in handen van Johanneke Smits, Els van der Vliet, Esther Janssen en Erik van Ginkel. Bij hen kunt u met allerhande vragen terecht. Dit kan via mail: communicatie@ngkdeontmoeting.nl

 

Wat gaan we doen? Het programma op een rij…

(De bijdrage in de kosten voor de zaterdagmiddagactiviteiten bedraagt twee euro per persoon. In twee gevallen wordt voor een workshop een extra bijdrage gevraagd. Dit staat expliciet vermeld bij de betreffende workshops.)

 

 • Zaterdag 10 september

Ouder- en kindprogramma voor de groepen 1-4
Kinderboerderij De Glind, 15.00-17.00 uur
Kom gezellig knuffelen met de dieren, spelen in de speeltuin of bouwen met de grote legoblokken. Ook mag je ponyrijden, een klompje beschilderen en helpen met voeren. Voor papa en/of mama staat er koffie en thee met wat lekkers klaar.


Kinderprogramma groep 5-8:
Bootcamp op camping Ackersate, 15.
00-17.00 uur (brengen vanaf 14.45 uur mogelijk)

Samen buiten bezig zijn met je vrienden en vriendinnen. Gezelligheid en een sportieve uitdaging onder leiding van bootcamp-expert Heleen van der Sluys, staan centraal deze middag. En als je lekker moe geworden bent, is er natuurlijk limonade met wat lekkers!


Activiteiten volwassenen en jongvolwassenen, 15.00-17.00 uur

De toelichting per activiteit vindt u op het opgaveformulier.

 • Wie is de mol?
 • Bloemschikken (meerkosten 10 euro p.p. en maximaal 20 deelnemers)
 • Devotion dance (maximaal 20 deelnemers)
 • Kickboksen (maximaal 20 deelnemers)
 • GPS wandeling
 • Chocoworkshop (meerkosten 15 euro p.p. en maximaal 20 deelnemers)
 • Oudhollandse spelen
 • Praktische klus bij boerderij ‘t Paradijs
 • Klootschieten


Barbecue & Sponsorzwemmen voor Rusizi, vanaf 17.30 uur 

De barbecues staan klaar bij De Bijenkorf op camping Ackersate aan Brugveenseweg 11 in Voorthuizen! We barbecuen volgens het Amerikaanse principe: iedereen neemt voldoende vlees, salade en drinken voor eigen behoefte mee. Het eten en drinken wordt als buffet neergezet. De startcommissie regelt stokbrood en saus, evenals bordjes, bestek, servetten en glazen. Tijdens de barbecue wordt van 17.45-18.15 uur sponsorzwemmen georganiseerd in het zwembad van camping Ackersate. De opbrengst is voor ons hulpproject Rusizi in Rwanda. U hoort later nog meer over deze actie.

 • Zaterdagnacht 10/11 september:
  Kamperen op camping Ackersate

Nog even nagenieten op Ackersate van de activiteiten en barbecue? Dat kan! Op het groepskampeerterrein kunt u deze nacht met uw eigen kampeermiddel voor 20 euro per plaats (maximaal 5 personen per plaats) overnachten en gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen.

 • Zondag 11 september

09.30 uur:
Gezamenlijke start van het jaar in het JFC met een themadienst over ‘Geloven in generaties’. Hoe geven we het geloof door? Ds. Henk van der Velde gaat in deze dienst voor. De jongeren gaan na het begin van de dienst naar een jongerendienst waarin de bekeerde kickbokskampioen en ex-drugscrimineel Joop Gottmers spreekt. Voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 is er bijbelklas/leergroep.


11.00 uur:
Koffie met baksels


12.00 uur:
12-16 jaar Bootcamp op camping Ackersate
Om 12.00 uur vertrekken we met de fiets vanaf het JFC naar camping Ackersate waar een sportieve uitdaging wacht. Onder leiding van Heleen van der Sluys, een echte bootcamp-expert, kun je meedoen aan deze bootcamp. Neem zelf je lunchpakket, bidon en handdoek mee.


15.00 uur:
15+ programma: Sport en spel met afsluitende barbecue
Kom gezellig sporten! We sluiten af met een barbecue. De kosten voor de compleet verzorgde barbecue zijn vijf euro per persoon.

Tot slot…

Heeft u vragen, tips of opmerkingen?
Neem contact op met de Startcommissie: Els van der Vliet, Erik van Ginkel, Esther Janssen en Johanneke Smits via communicatie@ngkdeontmoeting.nl