Terug naar overzicht

Column: Rwandese Rusizi-wc-rollen

NGK De Ontmoeting is samen met partner Red Een Kind bezig met de opzet van een zelfhulpproject in de streek Rusizi in Rwanda. En daar horen natuurlijk wc-rollen bij. Als je de middelen maar ter beschikking stelt, dan kunnen die mensen daar prima zelf… Toch?

 

Column KijkerEr is echter een probleem, zo bleek vanmorgen aan het eind van de dienst, toen het onderwerp ter sprake kwam. Het wc-papier blijkt zó in trek in Nederland, dat er niets meer naar Rwanda verscheept kan worden. Snode mannen en vrouwen uit onze gemeente hadden namelijk eerder besloten een karretje achter de auto te hangen om huis aan huis het afveegmateriaal voor een spotprijs aan de man te brengen. Daar sloegen ze een mooi slaatje uit. Er werd massaal verkocht, zo vernam Kijker uit de wandelgangen. Voor maar liefst 2000 euro!

 

Het papier is intussen niet meer aan te slepen.

‘Ik wilde eerst de voedselbank er nog mee sponsoren’, vertelt een tevreden gebruiker die anoniem wil blijven. ‘Maar dat ga ik dus echt niet doen. Ik heb mijn eigen geparfumeerde Page-rollen gauw aan hen gedoneerd. Maar die Rusizirollen, die wil ik écht zelf houden.’ De man voelde zich wel schuldig dat hij geen afstand kon doen van de Rusizirollen, bekent hij. ‘Ik heb daarom nog een extra gift over gemaakt voor het project. Maar er zijn echt grenzen aan wat ik geven kan hoor.’

Ook de snode mannen en vrouwen kregen spijt. Het verdiende geld gaat nu in zijn geheel naar het zelfhulpproject.

De laatste rollen worden per opbod verkocht.

 

Columnist ‘Kijker’ kijkt van binnenuit naar de dagelijkse kerkpraktijk in NGK De Ontmoeting Voorthuizen-Barneveld en schrijft daar bij gelegenheid columns over op deze website. Bedoeld om op een positief-kritische manier gedachtenvorming te stimuleren over het reilen en zeilen in ons kerkverband. Kijkers bespiegelingen zijn op puur persoonlijke titel geschreven en vertolken dus niet automatisch de opvatting van de kerkenraad. Enne: reageer gerust!

Laat een reactie achter