Terug naar overzicht

Vanaf Schiphol (Project Rusizi, 2)

Ria van Haren en Mark Luigjes reizen af naar Rwanda voor het project ‘Ontmoet Rusizi’. Ze laten geregeld van zich horen. Het is vrijdag 5 februari, vlak voor vertrek. Ria stuurt een tweede bericht, pal voor vertrek.

 
De hoofdstad Kigali is voor Afrikaanse begrippen verrassend schoon en gestructureerd. Je kunt een boete krijgen als je afval op straat gooit en plastic zakken mogen het land niet in. Alles wordt verpakt in papier. En eens per maand wordt er een nationale schoonmaakdag gehouden, waar elke bevolkingslaag verplicht is aan mee te doen. (Ben benieuwd naar de planning).
Vlot door de douane gekomen en zitten nu braaf in de gate te wachten.
 
Op onderstaand kaartje is te zien welke twee gebieden we de komende week gaan bezoeken. In Rusizi gaat een nieuw project van start; in Bugesera is REK al zeven jaar actief. Benieuwd naar de verschillen!
We gaan boarden!

 

kaartje2