Terug naar overzicht

Klare taal in Kigali (Project Rusizi, 3)

Ria van Haren en Mark Luigjes zijn in Rwanda voor het project ‘Ontmoet Rusizi’. Ze laten geregeld van zich horen. Het is zondag 7 februari. Ria stuurt haar derde bericht.

 

Inmiddels zijn we in Kigali aangekomen in het hotel waar we de eerste twee dagen verblijven. We hebben een vlotte en perfect verlopen reis gehad. Met het hotel is helemaal niks mis: de foto’s vooraf gaven hoge verwachtingen, maar die zijn helemaal uitgekomen. Wat ook waar blijkt: het is echt schoon in Kigali. Natuurlijk was het donker bij aankomst, maar in de ochtend was het zonnig en heerlijk warm .
Na het ontbijt (voor Ria voorafgegaan door lekker zwemmen) zijn we naar de kerkdienst van New Life Bible Church geweest. Wat een belevenis, zo luidt ons aller mening!
Dat geldt vooral voor de inhoud van de dienst, maar ook voor de technische ondersteuning: een compleet beamerteam was erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerkdienst in The New Life Bible Church in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

De worship aan het begin van de dienst werd muzikaal ondersteund door de band “Beauty for Ashes”. Hoge kwaliteit zo luidde de mening van de kenners. Dit is ook de band waar Reyer, onze reisgenoot die vandaag arriveert, volgende week zondag in de dienst mee optreedt. Wat opviel aan de preek: er werden zeer directe adviezen door de predikant aan de gemeenteleden gegeven: het weerstaan van verleidingen begint met het sluiten van je ogen direct nadat je de verleiding ziet. Klare taal.
Wat ook opviel is de gemeenschapszin: volop contacten na afloop van de dienst. Er was geen koffie, maar voor de rest voelde het “just like home”.
Ook de aankondiging van het Valentijns diner voor alleenstaanden sprak Mark en mij aan. Volgens de rest van de groep maken we een goede kans, dus of we zondagmorgen moeten worden opgehaald…

Na een heerlijke lunch was het tijd om de toeristenshops te bezoeken. Morgen begint immers het echte werk. Zo meteen komt Malvern, de social worker van Help A Child om het programma voor morgen door te nemen.