Terug naar overzicht

‘Leg je ‘stenen’ bij het kruis’ (+ tekst preek)

Pasen kun je pas voluit meevieren als je beseft dat Jezus de weg naar de Vader vrijmaakte. Die boodschap klonk twee weken voor Pasen in de ochtenddienst vanmorgen.

 

ngk_stenenweb1

Ds. Henk van der Velde riep op om de lasten als zorgen, angsten, zonden, frustraties, lasten en verstarde relaties symbolisch bij het kruis te brengen door er een steen neer te leggen. Wie daar behoefte aan had, mocht dat tijdens de dienst doen, hetgeen ook volop gebeurde. Van der Velde benadrukte overigens dat ‘een steen leggen’ vanzelfsprekend ook in gedachten vanaf je stoel kon.

De preek stond in het teken van Nehemia 9, als onderdeel van het jaarthema ‘Pijlers van ons geloof’ in de serie over ‘gebed’.

 

De tekst van de preek is HIER nog eens rustig (na) te lezen. Op de centrale pagina over het jaarthema is ook de Gesprekspijler bij deze preek te downloaden, dit als handvat bij de nabespreking in groeigroepen in de gemeente.

 

Laat een reactie achter