Terug naar overzicht

Janet treft tekenen van hoop in Zuid-Soedan

kerkOns gemeentelid Janet Luigjes moest heel lang nadenken om íets positiefs te schrijven over de situatie in Zuid-Soedan, waar zij actief is als medewerker van noodhulporganisatie Medair. ,,Waar is hoop middenin het lijden?’’, schrijft ze in haar laatst verschenen blog. 

 

,,Waar is er hoop te vinden in deze wereld vol met nood en oorlog? Zelf vind ik de antwoorden hierop niet en tóch weet ik: ergens is er hoop, want ik ken de God van hoop, bij Hem is alles mogelijk. En langzamerhand laat Hij me (weer) geloven in de hoop die er is voor elk individu. Zo zoek ik naar kleine tekenen van hoop die te vinden zijn om mij heen.’’

En Janet blijkt ze te vinden. ,,Sinds begin november ga ik elke zondag naar de kerk vlakbij ons huis (tien minuten lopen). Het is bemoedigend voor mij om hier naar de kerk te gaan en ik ben blij dat ze na de start van de crisis in December nog steeds kerkdiensten hebben, ookal missen er verschillende bekende gezichten. Ze zijn oprecht en bewogen voor dit land, ze vellen geen oordeel en staan niet aan de kant van één bevolkingsgroep, ze gaan op hun knieën en bidden voor Zuid-Sudan, de overheid en de verschillende stammen en partijen. De ‘New Hope Cathedral’ laat me elke week bemoedigd naar huis gaan.’’

Lees meer over andere ‘tekenen van hoop’ in haar blog op www.janetluigjes.nl