Terug naar overzicht

Alpha: basics van het geloof

Heb jij alle schaapjes op het droge? Of … juist het gevoel dat het water je aan de lippen staat? In beide situaties komen zingevingsvragen op: Waarom ben ik er? Wat is het doel van mijn leven? Wat gebeurt er na de dood? Of je nu al gelooft of (nog) niet: De Alpha-cursus is er om op een ontspannen manier met elkaar over deze vragen na te denken bij een open Bijbel. In een kleine groep over deze en andere (geloofs)vragen praten, dat mag best diep gaan en intensief zijn: God blijkt zó goed!

Een Alpha-cursusavond begint altijd met een gezellige en lekkere maaltijd. We zingen een lied, we bidden. En daarna gaan we het diepe in; eerst luisteren we met zijn allen naar wat één van de teamleden over het onderwerp van de avond vertelt/laat zien en daarna gaan we er in kleine groepjes met elkaar over verder denken en praten. En voor je het weet is de avond al weer voorbij (gevlogen).

Hier een greep uit de onderwerpen die in 10 donderdagavonden en een weekend aan bod komen: Wie is Jezus?; Bidden?; Waarom en hoe?; Hoe zit het met de kerk?; Hoe relevant is de Bijbel?; Hoe leidt God ons? en Wat is en doet de Heilige Geest?

De Alpha-cursus start donderdag 19 september 2013: Lekker gevoel als je op vakantie gaat en je hebt je al opgegeven. Voor opgave en/of meer informatie kan je contact opnemen met Marjanne Lokhorst via alpha@ngkvoorthuizenbarneveld.nl

De avonden worden gehouden in de Bijenkorf (op recreatiecentrum Ackersate, ingang Brugveenseweg) in Voorthuizen.