Terug naar overzicht

Hart voor mensen-foto week 4

Elke week wordt het deelthema van het project ‘Hart voor mensen – liefhebben als Jezus’  geprobeerd te vangen in een beeld. In week 4: ‘Stop met oordelen’ verbeeld in de streep: ‘Tot hier en niet verder’.

 
De verbeelding is geïnspireerd op het voorbeeld dat Jezus gaf in de Bijbel toen de farizeeërs een overspelige vrouw bij Jezus brachten. ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ Hij bukte zich weer en schreef op de grond, staat er dan. In de ‘streep’ ligt een op het oog achteloos weggeworpen stok waarmee de streep getrokken is. Samen met de streep beeldt het echter ook het symbool uit van het kruis: Jezus die voor alle zonden van mensen stierf aan het kruis.

 
De bijbehorende preek van week 4 is hier te lezen!

Laat een reactie achter