Overlijdensberichten

Belia van de Geest (85) overleden

 

Onze zuster Belia van de Geest uit Nijkerk is zaterdagavond 14 juni 2014 vrij plotseling overleden. Ze is 85 jaar geworden.

 
Zuster Van de Geest was meer dan 44 jaar lid van onze gemeente. Na een beroerte bijna zes jaar geleden verbleef ze in verpleeghuis Zilverschoon in Nijkerk waar haar beide zonen Jan en Kees haar dagelijks opzochten, terwijl ook dochter Agnes vanuit het buitenland geregeld overkwam. Vorig jaar mocht ze haar achterkleinkind Lasse uit Duitsland nog ontmoeten en dat betekende veel voor haar.
 
De begrafenis is vrijdag 20 juni vanuit het uitvaartcentrum aan de Bikkersweg 3 in Bunschoten. Tussen 10.00 en 10.20 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen. Om 10.30 uur begint een samenkomst onder leiding van ds. Henk van der Velde. Rond 11.15 uur heeft de begrafenis op de naastgelegen begraafplaats Memonto Mori plaats. Na de begrafenis is er gelegenheid voor condoleren in het uitvaartcentrum. 

,,Laten we bidden dat de nabestaanden zich in hun verdriet getroost weten door het geloof waarin ze, net als hun moeder, leven”, bericht ds. Van der Velde.

 

Leo Eland (82) overleden

Onze broeder Leo Eland is dinsdag 10 september 2013 rond 15.00 uur overleden in het ziekenhuis in Amersfoort. Hij is 82 jaar geworden. Aanstaande maandag is de begrafenis.

 

 
Dat bericht ds. Henk van der Velde. ,,Zijn beide zonen, Henk en Keimpe, waren erbij toen hij overleed. Ik arriveerde een kwartiertje na zijn overlijden en met hen heb ik samen gelezen en gebeden.”
 
Zondag werd al bekend dat het niet goed ging met zijn gezondheid. Vannacht kreeg hij weer een hartaanval die leidde tot zijn overlijden.
 
De begrafenis is maandagmiddag 16 september. Om 13.30 uur is er een afscheidsdienst in de aula bij de begraafplaats aan de Narcissenstraat in Barneveld.
 
De begrafenis is daarna rond 14.30 uur en aansluitend daaraan is 15.00 uur gelegenheid de familieleden te condoleren.
 
Er is daarnaast geen andere gelegenheid om te condoleren, meldt ds. Van der Velde.

 

Lize de Vries (68) overleden

 

Gemeentelid Lize de Vries is donderdagmiddag 21 februari 2013 thuisgehaald door de Heer. Ze is 68 jaar oud geworden.

 

Lize was al geruime tijd ziek. Enkele maanden geleden vertelde ze er samen met haar man Fred openhartig over in een interviewop deze site. Daarin liet ze ook nadrukkelijk weten naar God te verlangen en Hem te zien als haar Rots. De conditie van Lize was de afgelopen dagen nog stabiel, zo meldt ds. Henk van der Velde. ,,Vanmorgen ging het vrij plotseling achteruit en zijn alle kinderen erbij geroepen.” Lize laat haar man Fred en hun vier kinderen Anneke, Frederike, Willem en Laurens achter. Laten we als gemeente voor hen bidden om Gods vrede.

 

Boven de rouwkaart staat psalm 62 vers 2 en 3: Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van hem komt mijn redding. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, nooit zal ik wankelen.

 

Op maandagavond 25 februari is er gelegenheid de familie te condoleren van 19.00-19.45 uur  in de aula van het uitvaartcentrum Monuta, Rubensstraat 67 te Voorthuizen.

 

Op dinsdagmiddag 26 februari wordt een afscheidsdienst gehouden vanaf 13.30 uur in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat 202 in Voorthuizen. Aansluitend is de begrafenis, rond 15.00 uur, op de begraafplaats in Voorthuizen waar vanuit de kerk lopend naartoe zal worden gegaan, mits de weersomstandigheden dat mogelijk maken. Na afloop van de begrafenis is er nog gelegenheid de familie te condoleren.

Broeder Teus van Meerveld (70) overleden

 

Gemeentelid Teus van Meerveld is zondagavond 20 januari 2013 overleden.

Dat bericht ds. Henk van der Velde vanmorgen. Teus is in het hospice in Ermelo overleden. Vanaf zaterdagmiddag was hij al niet meer bij bewustzijn. Ds. Wieb Dijksterhuis meldde ’s ochtends in de dienst al dat zijn situatie zeer ernstig was en als gemeente hebben we voor hem gebeden. Teus wordt begraven in Voorthuizen op begraafplaats Diepenbosch.

Op donderdag 24 januari is er tussen 19.30 en 20.30 uur gelegenheid de familie te condoleren in de aula van Monuta in Voorthuizen. De begrafenis is op vrijdag 25 januari en begint met een afscheidsdienst vanaf 10.30 uur in de aula van Monuta, zo bericht Van der Velde. ,,Na de begrafenis is er weer gelegenheid de familie te condoleren.’’ Teus van Meerveld is 70 jaar geworden.

Broeder Frans de Haan (100) overleden

Ons oudste gemeentelid, broeder Frans de Haan is zaterdag 13 oktober 2012 overleden.

De begrafenisdienst is vrijdag 19 oktober vanaf 13.30 in de aula bij begraafplaats De Plantage in Barneveld. Broeder De Haan ligt daar nu al opgebaard. Er is geen andere gelegenheid om te condoleren dan na de begrafenisdienst.

Volgens ds. Henk van der Velde, die recent nog bij hem op bezoek was, leerde hij broeder De Haan kennen ,,als een beminnelijke, vriendelijke en gelovige man. Ondanks het feit dat hij bijna altijd op bed lag was hij altijd goed te spreken, was het leven niet moe en klaagde nooit. Het geloof was voor hem iets vanzelfsprekends en hij was niet bang om te sterven.”
Broeder De Haan was de laatste dagen zwak en erg benauwd. Zijn zoon Jan vertelde dat hij rustig is ingeslapen. Onze broeder bereikte de leeftijd van 100 jaar.