Terug naar overzicht

Eerst Dit: Bijbelpodcast via WhatsApp

Elke dag een 7 minuten durende bijbelpodcast tussen je WhatsAppberichten kan je helpen in het volgen van Jezus.

 
Tijd inruimen voor stille tijd met God elke dag vergt de nodige discipline. We zijn er niet allemaal even ‘sterk’ in, toch is het goed om je dagelijks te voeden met woorden uit de Schrift. De Evangelische Omroep en de IZB, vereniging voor zending in Nederland hebben daarom het initiatief Eerst Dit gelanceerd: een bijbelpodcast die je dagelijks voor thuis of onderweg via WhatsApp ontvangt. ‘Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus’, meldt de website waar je je gratis kunt aanmelden. Na een korte Bijbellezing volgt een suggestie om na te denken over een goede en relevante toepassing. Aan het initiatief zijn vijf sprekers verbonden: ds. Kees van Ekris; ds. Hanneke Ouwerkerk; ds. Dirk de Bree; Minella van Bergeijk en ds. Jan-Maarten Goedhart.

‘Eerst Dit (van: “zoek eerst het koninkrijk van God”) brengt de Bijbel tot klinken in jouw dagelijks leven. Dat doen we zo laagdrempelig mogelijk. Daarom wordt de podcast verstuurd via WhatsApp en is deze ook te beluisteren op Spotify en in podcast-apps op je telefoon’, meldt de website. ‘In vreugde, verdriet of alledaagse sleur, laat je elke keer weer verrassen hoe God tot je spreekt in Zijn Woord.’

Laat ons eens weten wat je ervaringen zijn en laat een comment achter. Heb je nog andere tips om je geloofsleven elke dag te verrijken? Vertel het gerust!

Reacties

  1. 13/01/19 - 17:21
    Rob:

    Al verschillende keren geluisterd, mooi initiatief.
    Luisteren in de auto via bluetooth gaat (bij mij) niet lekker vanuit de Whatsapp.
    De podcast is echter ook te vinden in je eigen podcast-app (bv Podcast Addict) en dan werkt het wel goed in de auto.
    Mooie besteding van de tijd in de auto.
    Voor de langere ritten kan ik de podcasts van “Go and Tell” aanbevelen.


  2. 13/01/19 - 22:14
    Johanneke:

    Super initiatief! Ik luister nu een paar weken en ben vaak verrast door de korte en krachtige uitleg en toepassing. Fijn dat er altijd een vraag volgt voor persoonlijke toepassing. Een mooie start (of vervolg van) de dag wat mij betreft.


  3. 17/01/19 - 20:51
    carin:

    Erg blij met dit initiatief! Ik luister nu ongeveer een maand, en mis het niet graag. 7 minuten per dag in de auto, bij de koffie, waar je maar wilt. Verschillende sprekers wisselen elkaar af en hebben een eigen manier van benaderen. Aanrader!


  4. 06/02/19 - 18:49
    Rob:

    Vandaag ontdekt dat de podcast ook via de Spotify app is te beluisteren.
    Met alle (streaming) gemakken van dien. 😉


  5. 17/01/21 - 16:40
    Agnes walraven:

    Geniet elke avond van Eerst even dit tot voor kort vele jaren in Tanzania. Audio gedownload 20190611 enz enz. Is downloaden weer mogelijk???


    • 27/01/21 - 10:07
      Jaco Luijendijk:

      Goede morgen, u kunt ook de app downloaden in de appstore van Google of van Apple(zodat u het op uw mobiel kunt luisteren).

      Ik hoop u hiermee goed te hebben mogen informeren.


Laat een reactie achter