Terug naar overzicht

Groeien in gebed: volg de cursus!

In NGK De Ontmoeting start vanaf dinsdag 8 mei een cursus om te leren groeien in bidden. Dit gebeurt in een kleine groep van maximaal acht personen. Wie doet mee?

 

De cursus is vooral bedoeld voor mensen die hun gebedsleven willen uitbreiden, maar die bidden wellicht moeilijk, verwarrend of zelfs saai vinden. De gebedscursus wordt gehouden in De Koppeling aan de Wencopperweg 18 in Barneveld. Het gaat om zes dinsdagavonden: 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 en 12 juni van 20.00 – 21.15 uur.

Deelnemers krijgen onderwijs vanuit videomateriaal, voeren onderling gesprekken en bidden samen. Uitgangspunt in het onderwijs is het “Onze Vader”, verdeeld over de thema’s:

  • Doel in gebed: Aanbidding
  • Kracht in gebed: Vragen
  • Standvastigheid in gebed: Voorbede
  • Volharding in gebed: Omgaan met Teleurstellingen
  • Perspectief in gebed: Leren Luisteren
  • En nu verder…

,,Het gaat om leren bidden vanaf nul’’, vat ds. Reinier Drop samen, die de cursus samen met Albert Hooijer begeleidt. Aanmelden kan via r.drop@ngkdeontmoeting.nl. Via dit adres is ook meer info over de opzet en inhoud van de cursus verkrijgbaar. Kijk ook op alphanederland.org/prayercourse

Laat weten wanneer je weliswaar niet kunt deelnemen, maar wel geïnteresseerd bent in de cursus. Mogelijk is deelname in een volgende ronde mogelijk. ,,We hopen op een mooie club onervaren mensen om met elkaar nieuwe dingen van God te ontdekken!’’