Terug naar overzicht

Ouderavond ‘In gesprek met pubers’ op 7 maart in GKv De Burcht

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze gedragsnormen zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers. 

Op woensdagavond 7 maart biedt GKv De Burcht in samenwerking met theatergroep PlayBack de thema-avond In Gesprek aan. Tijdens deze avond staat communiceren met pubers centraal. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en herkenbaar beeld hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toegaat. ‘Terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind, zorgt voor de nodige hilarische interactie.

Leer hoe je je kind actief aan het denken zet in plaats van dat hij zijn schouders ophaalt. En bekijk het effect van verschillende opvoedstijlen op het gedrag van pubers. Zie wat er gebeurt met jongeren als ouders eerlijk en direct zijn en begrijpend luisteren.

Bekijk de trailer van PlayBack om een goede indruk te krijgen.

Zet het in de agenda: de interactieve ouderavond ‘In Gesprek’ op woensdag 7 maart 2018, van 20:00 tot 22:00 uur in GKv De Burcht. De koffie staat klaar vanaf 19:45 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgave is niet nodig.