Terug naar overzicht

Kerstmaaltijd Vluchtelingenwerk

Op vrijdagavond 15 december gonsde het van de stemmen in de Bijenkorf, de zaalruimte van camping Ackersate. Zevenenvijftig mensen waren er samengekomen voor een kerstmaaltijd. Een gemêleerd gezelschap: vrouwen, mannen en kinderen. Van ver weg en dichtbij: uit Syrië, uit Eritrea en uit Voorthuizen.

Door Vluchtelingenwerk Voorthuizen werd de jaarlijkse Kerstmaaltijd georganiseerd !

Er was een groot verschil met vorig jaar. Toen wachtten nog vele vluchtelingen op hereniging met hun gezin. Nu waren ze allemaal herenigd. U begrijpt: des te groter was het feest daardoor! De sfeer was heel gezellig en ontspannen. Overal aan tafel werden gesprekken gevoerd. Ook daar een groot verschil met vorig jaar. Stokte het gesprek in het Nederlands vorig jaar al gauw en werd er overgegaan op het Engels, nu werd er veel meer en beter Nederlands gesproken. Dit dankzij het feit dat de meesten nu naar school gaan om Nederlands te leren, maar ook door het werk van onze taalcoaches en vestigingscoaches.

Wat een werk is er  het afgelopen jaar verzet. Geweldig! Datzelfde woord ‘geweldig’ wil ik gebruiken voor het buffet dat ons werd voorgeschoteld, een driegangenmenu met heerlijke gerechten, gemaakt door mensen uit de verschillende kerken van Voorthuizen! Dit buffet zou in een goed restaurant niet misstaan hebben. Ook de bediening, uitgevoerd door mensen uit de kerken, was restaurantwaardig. Dit kon ook haast niet anders, want er was vanuit Engeland speciaal iemand ingevlogen met veel kennis van het hotel- en horecawezen: Willemijn, de dochter van Clara Klok, die zelf met name in het voortraject de kar getrokken had.

Dank, dank jullie allen,  die deze avond tot een echte Kerstavond maakten en dank ook aan de diaconieën die de avond gesponsord hebben.

Ter afsluiting van de avond hebben we o.l.v. Marie Fiege nog een zegenlied gezongen en het lied: Waar vriendschap is en liefde, daar is God (NLB 568). Dat hebben we zeker op die avond ervaren.

Namens cliënten en coaches Vluchtelingenwerk Barneveld afdeling Voorthuizen!

Aanmelden voor vluchtelingenwerk? Dat kan via j.hofstra1@t-mobilethuis.nl