Terug naar overzicht

Dive2Change levert ruim 22.000 euro op

De jaarlijkse Dive2Change 2017, van oudsher bekend als de Oudjaarsduik, trok zaterdagmiddag 30 december 120 dappere duikers voor het goede doel. De opbrengst loog er niet om: 22.483,69 euro.

 

De duik, die werd georganiseerd door de Voorthuizense groep van hulporganisatie World Servants, begon met een lange stoet mensen die vanuit ons kerkgebouw naar recreatieplas Zeumeren liep. Aan de duik doen traditiegetrouw veel mensen uit onze gemeente mee. Voorop ging de drumband Godly Rhythm die het tempo en de sfeer bepaalde. Aangekomen bij de plas werden de duikers nog even opgewarmd met een energieke warming-up die werd geleid door Jurriena Dijkema.

Presentator Geert was jarig en trakteerde nog even voordat Lukas Scheijgrond van Christenunie Barneveld het startschot gaf. Nadat iedereen het koude water had getrotseerd, kon er worden opgewarmd met erwtensoep, chocomelk of een broodje worst. Het opgehaalde geld wordt besteed aan hulpprojecten in het buitenland waar mensen het veel minder goed hebben dan wij in Nederland, groepen Nederlandse jongeren werken daar bijvoorbeeld aan de bouw van een school of huis.

De foto’s zijn van Gerdienke Fennema. Heb jij ook spetterende plaatjes? Stuur ze via WeTransfer.com naar het team Communicatie van NGK De Ontmoeting.