Terug naar overzicht

Wie helpt het gezin Bavakure aan werk?

Ze kwamen Nederland ooit binnen als asielzoekers en zijn inmiddels meerdere jaren lid van NGK De Ontmoeting: de familie Bavakure uit Barneveld. Inmiddels zijn de drie oudste kinderen ingeburgerd op school en hebben ouders Fidel en Louise beiden de verplichte taalcursus met succes afgerond. De volgende fase is een nieuwe uitdaging.

 

Zowel Fidel als Louise willen nu dolgraag ergens aan de slag, maar in de praktijk valt dat tegen en zitten ze veel thuis. ‘Dat is fnuikend voor hun integratie en voor hun gevoel van eigenwaarde. Hier gaat bij de integratie van nieuwkomers in onze samenleving veel mis, want er zijn geen instanties die nog hulp bieden’, schrijft ds. Henk van der Velde in het kerkblad van november. ‘Ik vraag mij daarom af of we vanuit onze gemeente niet meer kunnen doen om hen te helpen. In het moderamen is afgesproken om deze oproep te doen. Fidel wil alles wel aanpakken, maar bij voorkeur aan de slag in een magazijn of iets dergelijks. Louise wil graag een opleiding doen als verzorgende en in de zorg aan de slag. Weet je openingen om hen daarin te verder te helpen, meld je dan bij mij of rechtstreeks bij de familie Bavakure.’  Reageren kan via communicatie@ngkdeontmoeting.nl. Belangstellenden kunnen hier ook een curriculum vitae opvragen van Fidel.