Terug naar overzicht

Eenzaam in de kerk

‘Ik voel me eigenlijk al jaren erg eenzaam in de kerk. Ik vind het moeilijk om daar over te praten. Het is een bron van verdriet.’

 

Mirthe (niet haar echte naam) is getrouwd en heeft vier kinderen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar. Ze hebben het goed met elkaar, maar zijn zeker geen ‘doorsneegezin’. Een rode draad in haar gezin is sociale angst (deels ook ASS – Autisme Spectrum Stoornis). De combinatie met normale tot hoge intelligentie maakt het leven voor hen erg ingewikkeld. “Het is lastig om dit aan anderen uit te leggen. Aan de buitenkant is namelijk niets te zien. Maar van binnen loopt de spanning vaak hoog op. Het is een dagelijkse strijd om mee te kunnen doen in deze veeleisende maatschappij. Elke uitnodiging, verjaardagsvisite, samenwerking(sopdracht), telefoongesprek of boodschap buiten de deur roept spanning op en er moeten steeds opnieuw afwegingen worden gemaakt.”

Lees verder op de website Opkijken, waar dit verhaal onderdeel is van het thema eenzaamheid. Goed om eens bij stil te staan: hoe zit het in onze kerk? Voel jij/u je weleens eenzaam? Wie herkent dit en wil er over vertellen? Of misschien is er juist wel een bemoedigend verhaal. Mail reacties naar communicatie@ngkdeontmoeting.nl

Laat een reactie achter