Terug naar overzicht

Dijksterhuis gevraagd als voorganger NGK Ermelo

 

Ds. Wieb Dijksterhuis (54) is gevraagd voorganger te worden van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ermelo. Hij ontving hiervoor afgelopen zondagmiddag van de lokale kerkenraad een officieel verzoek.

 

dijksterhuisDe gemeenteleden van NGK De Ontmoeting zijn maandagavond hierover geïnformeerd via een intern verspreide brief van de kerkenraad.

 

NGK Ermelo telt zo’n driehonderd leden. Het beroep dat ‘Ermelo’ heeft uitgebracht, gebeurde in grote eensgezindheid, meldt Dijksterhuis. ,,Ik zal nu tussen twee gemeenten moeten kiezen’’, reageert de predikant. ,,Voor mij is dat een zaak van gebed en grondige overweging. Ik hoop dat jullie samen met mij willen meebidden en -overwegen’’, laat hij de gemeente weten.

 

 

ngk-ermelo_2 Dijksterhuis is sinds 3 september 2006 één van de twee predikanten van NGK De Ontmoeting. De kerkenraad feliciteert hem met zijn beroep en wenst hem namens NGK De Ontmoeting alle wijsheid van onze Hemelse Vader toe in het nemen van een beslissing. Deze wordt binnen enkele weken verwacht, zo is doorgaans de procedure. ,,Laten we onze predikant en zijn gezin komende tijd in onze gebeden gedenken’’, aldus kerkenraadsvoorzitter Eric van Ommen.