Terug naar overzicht

‘Eerste liefde’ centraal in New Wine Zomerconferentie 2014

newwine2014

 

Zo’n veertig leden van NGK De Ontmoeting – volwassenen en kinderen – waren afgelopen week present tijdens de New Wine Zomerconferentie in Biddinghuizen, op het terrein van Walibi. Ook onze predikant Henk van der Velde was dit jaar aanwezig.

 

Het thema was dit jaar ‘Eerste liefde’: ,,Streep alles weg in je leven dat minder belangrijk is. Ga steeds door tot je niet verder kan. Wat houd je over?Uiteindelijk maar één ding: liefde”, zo staat het verwoord op de website van kerkelijke vernieuwingsbeweging New Wine. ,,Liefde staat aan het begin en komt aan het einde. Wij hebben lief omdat Hij ons heeft liefgehad. Maar waar is de liefde gebleven? Soms is ze ver te zoeken. We zijn druk, we jagen elkaar op, we vergeten hoe we gemaakt zijn. Jezus roept ons terug naar de eerste liefde (Openbaring 2). First things first. Een kerk die dat vergeet dreigt te sterven.”

 

Elke dag waren er centrale bijeenkomsten met aanbidding, Bijbels onderwijs, getuigenissen en ministry (gelegenheid om voor je te laten bidden). Daarnaast waren er ’s morgens en ’s middags seminars te volgen over geestelijke groei, relatie & gezin, kerk & gemeente, pastoraat en samenleving. Ook enkele leden van onze gemeente gaven een seminar. Zo vertelden Gerdienke Fennema en Durk Muurling over ‘social media & de kerk’ en gaf Margriet Muurling samen met Dirk een seminar over kennismaken met andere culturen: ‘Ken je mij, wie ben ik dan?’. De Evangelische Omroep maakte ook korte filmpjes over de inhoud van de seminars die komende weken steeds te vinden zijn op de Geloven-site van de EO. De eerste, waarin Gerdienke vertelt over hoe je als kerk sociale media kunt gebruiken voor interactie over het geloof, staat al online.

 

Voor jongvolwassenen, tieners en kinderen waren er aparte – op leeftijd toegesneden – programma’s. Voor de kinderen tot 4 jaar was er zowel ’s morgens als ’s middags crèche.

 

Tussen alle programma-onderdelen door was er volop ruimte om elkaar als gemeenteleden (nog) beter te leren kennen op een ontspannende manier. De kerkleden stonden dan ook als groep met elkaar op een kampeerveld. Op donderdagavond sloten ze traditiegetrouw af met een gezamenlijke maaltijd.

 

Wil je meer weten of heb je interesse om volgend jaar mee te gaan (18 juli – 24 juli 2015)? Schiet de deelnemers in de kerk gerust aan!