Terug naar overzicht

Terugkomzondag

Tsjonge, er wordt wel wat gezegd in onze kerk, realiseerde Kijker zich toen hij afgelopen week wegens fysieke afwezigheid zondag en tijdens de Hemelvaartsdienst, het gesproken Woord via kleine oortjes in zijn grotere oren liet klinken.

 

Hij had de preken gedownload via internet en even gegniffeld toen hij zag dat de titel van het weer te geven bestand op zijn mp3-speler ‘Onbekende artiest’ heette. De dominee moest eens weten waar hij voor wor

dt uitgemaakt op een mobieltje.

Eerst was daar Serge de Boer van onze partnergemeente Oase in Amsterdam. Is gewoon een compleet nieuwe kerk in het ‘buitenland’ van Nederland begonnen. Wow! Wat een krachtig getuigenis sprak er uit zijn woorden. Geen poeha, geen tamtam, nee gewoon vanuit het verlangen om met anderen te delen wie God is, een kerk beginnen. Gewoon, nou ja, ups en downs zijn er wel, vertelde hij. Maar zo eerlijk was hij dus ook. Zijn verhaal trof Kijker. Vooral de vraag wat wij als partnergemeente vanuit ons enorm gelovige kippendorp nu voor de autochtone allochtoon in Amsterdam kunnen betekenen. Misschien maar eens beginnen met een bezoekje? Ook dominee Reitsema sprak later in de week over een diep verlangen om mensen met het Evangelie te bereiken, sterker: hij wees op de Opdracht die elke gelovige heeft om getuigen te zijn. In beide preken werd nogal een beroep gedaan op het inhoud geven aan je geloof. En daar werd vanmorgen nog eens een dikke streep onder gezet in de dienst: ‘Blijf groeien’, stilstaan is geen optie.Toch dacht Kijker ook: hoe vaak heb ik, hebben wij dit nu weer opnieuw gehoord? Toch liet het hem niet los. Dit bericht aan u is daar het bewijs van. Het is goed om bewust telkens weer met de neus op de christelijke feiten te worden gedrukt. Het kan ‘live’, het kan via een ‘onbekende artiest’. En nu, op naar de praktijk. Het zou de moeite waard zijn om een ‘terugkomzondag’ te houden met de betreffende predikanten om uit te wisselen wat je eigenlijk met zo’n preek doet. Kijker